9 mars 2010

Heja Sonja

I helgen har det varit skidor och snö och kyla som varit på schemat.

Vi reste ner till Mora och Orsa på fredag morgon och Maria kunde inte vara lugn en stund i bilen. Hon var som vanligt med andra ord nästa. Tror alla tyckte det var roligt att åka bil med henne.
Kom fram och hämtade nummerlapp, lämnade in skidorna hos vallateamet och begav oss för att äta middag.
Sonja som är Orsabo fick bestämma matställe. Slipstensmuseet blev det. Ganska fint ställe även om det var kallt i museet.

Lördagen blev en lång dag. Vi började i Orsa där vi konstaterade att Sonjas kära Ford inte hade mycke lliv i sig och skulle få vila över helgen. Istället fick vi hyra en härlig golf. Denna bil är nu en av mina dröm bilar.
Sonja och Maria testade skidorna och kom fram till att de var bra :D
Middagen spenderades hemma i stugan.

Just ja. Vi bodde i Väsa som ligger vid Älvdalen i deras stugby som fick högsta betyget även om soffan var nött och en spindel i toaletten.

Söndagen, D-day. Upp kvart i fyra och frukost i magen så satte jag och jesper oss i golfen medans resten av familjen som körde lite fortare satte sig i volvon. De kom fram till Sälen tidigare än oss.
Bilkön dit var inte så farligt men det var rekord många som startade och de resulterar i att det är fler som ska heja och köra bil till Mora. Max 10 km/h körde vi så missade Sonja i Mångsbodarna och ville inte riskera att hamna i en värre kö och missa henne senare i loppet så vi for direkt till Korven. Och där fick vi se henne passera. Jag hejade på alla men resten av familjen var mer selektiva.
Rickard bröt i Evertsberg.

Sonja kom i mål i Mora på en bra tid. Hon slog inte hennes tidigare lopp utan fick se tiden ticka en minut över. Synd men nästa gång kommer hon att slå den första tiden.

Middag med familjen Sjöström och sedan begav vi oss till Stugan för att somna in så fort vi fått av oss de kalla ytterkläderna.

Måndagen började en skroten och slutade med middag hos mormor :D

En bra helg...

1 kommentar:

sonja sa...

En rätt så händelserik helg :-)