16 april 2013

Pannacottan

http://sosv.blogspot.se/2013/04/kaksort-7-hallonpannacottapaj.html

8-10 bitar

12 digestivkex
75 g smält smör

3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g färskost

Kör digestivkexen och smör i matberedare till en smuldeg. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en bakform.
Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme till sockret löst sig.
Ta upp gelatinbladen ut vattnet och krama ur dem, vispa ner dem i grädden. Ta bort kastrullen och låt blandningen svalna något.

Mixa hallonen till en pure. Rör ner färskosten och hallonpuren i grädden. vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

låt pajen stå i kylskåpet minst 3 timmar eller till den stelnat.
servera med färska bär

1 kommentar:

Sofia sa...

just ja; är från systrarna Eisenmans bok Sommarens söta