16 april 2013

recept

http://sosv.blogspot.se/2013/04/kaksort-8-persika-yougurtcheescake.html

8-10 bitar

200 g digestivkex (ca ett halvt paket)
75g smält smör

1 burk persika i sin egen juice (400g)
1 ½ tsk gelatinpulver (1 ½ gelatinblad)
200 g färskost
4 msk honung
3 dl matlagningsyoughurt

kör digestivkecen i en matberedare och tillsätt det smälta smöret. Mixa till en fin smuldeg. Tryck ut smuldegen i en form som är ca 23 cm i diameter och ställ den kallt.

Låt persikorna rinna av över en skål och spara 1 dl av juicen. blanda gelatinpulvret med 2 msk kallt vatten i en liten skål och låt det svälla

lägg färskost, honung och yoghurt i en mixer eller matberedare och kör till en slät smet.
Häll persikojuicen i en gryta, tillsätt gelatinpulvret och värm under omrörning till gelatinet har smält.
tillsätt persikojuicen med gelatinet samt de avrunna persikorna till youghurtsmeten. mixa med pulsknappen till allt är blandat men persikorna fortfarande är i bitar.

häll smeten i formen och släta till ytan. Kyl minst 4 timmar. garnera med persika.

Inga kommentarer: